Anti-inbraaktips

Inbraakpreventietips voor studentenkamers

Studentenhuizen zijn bijzonder in trek bij inbrekers, vanwege de grote kans op aanwezigheid van kostbare spullen zoals laptops, smartphones en tablets en doordat de beveiliging vaak te wensen overlaat.

Beveiligingstips Zelf doen
Tips om je achtertuin (beter) te beveiligen

Met een goed verlichte én beveiligde tuin leef jij meer ontspannen in je eigen woning. Met deze tips verhoog je de beveiliging rondom je woning en met name de achtertuin, die bij inbrekers doorgaans erg geliefd is.

Zelf doen Beveiligingstips
Op deze tijd en dag wordt het vaakst ingebroken

Hoewel de cijfers ieder jaar afnemen, vinden er in Nederland nog altijd zo'n 1.000 inbraken per week plaats. Als je weet op welk moment en op welke plek inbrekers het vaakst toeslaan, kun je daar extra rekening mee houden.

Beveiligingstips Nieuws
Inbraakpreventietips voor huurwoningen

Als je een woning huurt, heb je vaak minder invloed hebt op de veiligheid. Dat komt omdat je dan niet zomaar zelf kunt sleutelen aan hang- en sluitwerk. Wil je als huurder je woning toch beter beveiligen? Dat kan met deze tips.

Beveiligingstips Zelf doen
Waar komen inbrekers het vaakst een huis binnen?

Inbrekers zoeken altijd de zwakste plek van een woning op om naar binnen te komen. Een openstaand raam, via de garage, of toch een deur forceren: waar de kans statistisch gezien het grootst is, kun je hier lezen.

Beveiligingstips Nieuws
Wat mag je filmen met een beveiligingscamera?

Voordat je een beveiligingscamera aanschaft, is het goed om te weten wat je er wel en niet mee mag filmen. Een camera zomaar ophangen, mag namelijk niet. Hier lees je meer over waar je rekening mee moet houden.

Beveiligingstips
Beveiligingstips voor senioren

De meeste mensen willen graag zo lang mogelijk thuis kunnen wonen; omringd met je eigen spullen en in een bekende omgeving. Met deze tips zorg je ervoor dat die omgeving veilig is - ook op hogere leeftijd.

Beveiligingstips Senioren
Tips om cybercrime te voorkomen

Met de komst van het internet is er helaas een nieuwe vorm van criminaliteit ontstaan: cybercrime. Tegenwoordig wordt er zelfs vaker online ingebroken, dan fysiek. Hier lees je wat je er tegen kunt doen.

Beveiligingstips
Wat is helpdeskfraude en wat kun je er tegen doen?

Wanneer je slachtoffer wordt van helpdeskfraude word je opgebeld door een persoon uit het buitenland, die uitlegt dat je actie moet ondernemen en bepaalde gegevens moet delen. Lees hier hoe je daar mee om moet gaan.

Beveiligingstips
Wat is skimming en wat kun je er tegen doen?

Skimming is een geniepige manier van criminelen om op ongeziene wijze je bankgegevens te verkrijgen. Hierbij wordt je bankpas ontvreemd of gekopieerd, en je pincode afgekeken. Lees hier wat je er tegen kunt doen.

Beveiligingstips
Wat is gijzelsoftware (of ransomware), en wat kun je er tegen doen?

Gijzelsoftware, ook wel ransomware genoemd, is één van de grootste online gevaren van dit moment. Het is een type malware dat je hele computer of laptop of delen ervan kan blokkeren. Lees hier meer over gijzelsoftware.

Beveiligingstips Cybercrime
Hoe herken je een phishing-website?

Phishing komt steeds vaker voor in Nederland. Bij phishing proberen criminelen via een mail of een website je gegevens of geld te stelen. Toch is er een aantal kenmerken waaraan je phishing kunt herkennen.

Beveiligingstips
Tips om identiteitsfraude te voorkomen

Identiteitsfraude kan leiden tot torenhoge rekeningen, boze mensen en bedrijven en zelfs aanhoudingen door de politie. Daarom is het belangrijk om dergelijke fraude te voorkomen. Dat doe je met de tips in dit artikel.

Beveiligingstips
Tips om inbraak te voorkomen

Iedere dag vinden er in Nederland gemiddeld 178 inbraken plaats. Dat komt neer op één inbraak per 8 minuten! Je kunt de kans op een inbraak zelf minimaliseren door een aantal simpele tips op te volgen.

Beveiligingstips